Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 28 Temmuz 2017

Rumeli ve Balkan Dernekleri’nden Güç Birliği

Arnavutköy’de bulunan beş Rumeli ve Balkan Derneği bir araya gelerek Arnavutköy Rumeliler Platformu adı altında toplandı. Platform çatısı altında Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği, Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER), Arnavutköy Romanlar Derneği, Bulgaristan ve Balkan Göçmenleri Derneği ve Arnavutköy Makedonya Üsküp Köyleri Kalkındırma Yardımlaşma ve Kültür Derneği olmak üzere beş dernek birleşti. Dernek başkanları bir araya gelerek platform olarak yapacakları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

“Platform ile ilgili de birçok projelerimiz var”
Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Başkanı Olcay Karabağ yaptığı konuşmada platform olarak etkin çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, “Arnavutköy’ün yerlisiyim ve Rumeli kökenliyim. 10 yıldır Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyorum. Arnavutköy Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Kulübü Derneği Arnavutköy’ün en eski ve en öncü derneklerinden birisidir. Sayın başkanlarıma bu toplantıya katıldıkları için çok teşekkür ederim. İnşallah Arnavutköy Rumeliler Platformu olarak bir çok çalışmaya imza atacağız. Bu platform ile ilgili de birçok projelerimiz var. Rumeli Tv’ye ve değerli gazeteci kardeşim Zafer Kara’ya bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim” dedi.

“Güzel bir birliktelik olacağına inanıyorum”
Arnavutköy Romanlar Dernek Başkanı Cengiz Biçer platformun Rumeli ve Balkan camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “3 yıldır dernekçilik yapıyorum. Yapacağımız işlerin hayırlı olmasını diliyorum. Olcay başkana da çok teşekkür ediyorum ilk adımı attığı için. Aynı zamanda Mustafa başkanımda aktif çalışmaları bulunmaktadır. Kendisini takdir ediyorum. Platformumuz hepimize hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir birliktelik olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Tek hedefimiz var, bir olmak, iri olmak, diri olmak”
Arnavutköy Rumeli ve Balkan Türkleri Derneği (RUBADER) Başkanı Mustafa Vural hedeflerinin birlikteliği sağlamak olduğunu belirterek, “Arnavutköy’de bulunan ve yerli halka hizmet eden derneklerimizin bir araya gelerek görüş birliği sağlaması, fikir birliği sağlamasının hem derneklerimize hem de temsil ettiğimiz topluluğa çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bir kar topudur. Bu birlikteliğin ileriki süreçte çığ olacağını tahminin ediyoruz. Hepimiz bu konuda hemfikiriz. Biz zaten hep bir arada olan hiçbir zaman bir görüş ayrılığı olmayan, bir çekişmesi olmayan ama sadece resmi anlamda, tüzel kişilik anlamında bir arada bulunamamaktaydık. Bunun da sebebi şu sanırım; birbirimizden halen ayrı olmamamız. Gurbet görmemişiz, kopmamışız, yabancılık çekmemişiz. Aslında gurbetin büyüğünü çekmişiz, bir vatan kaybetmişiz, vatan bırakmışız. Ama oradan toplu halde gelip burada bir arada yaşamışız. Bundan dolayıdır ki bu dernekçilik konusunda biraz eksiğiz. Ama şükürler olsun ki Arnavutköy’de 5 tane dernek bir arada. Diğer hemşeri derneklerinde çok ayrılıklar görüyoruz. Ama biz 5 dernek olarak bir araya geldik. 5 başkanımızla birlikte sadece tek hedefimiz var, bir olmak, iri olmak, diri olmak. İnşallah ilk adımı atmış bulunmaktayız. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şahsım ve derneğim adına üzerimize düşenin bir fazlasını yapaya hazırım. Ayrıca Tek Rumeli Tv’ye teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kültürümüzü yaşatmak”
Arnavutköy Makedonya Üsküp Köyleri Kalkındırma Yardımlaşma ve Kültür Dernek Başkanı Recep Şenvardar ise konuşmasında, “Arkadaşlar çok güzel hedefimizi açıkladı, katılıyorum. Hedefimiz birlik ve beraberliği sağlayarak hep birlikte olmak. Hemşerilerimizi bir araya toplamak, baba memleketine gitmeyenler götürüp gezdirmek, ihtiyacı olanlara yardımcı olmak, kültürümüzü yaşatmak. Kısacası bir arada olmak. Tek Rumeli Tv’ye böyle bir günde yanımızda olduğu için teşekkür ederim” dedi.

Çeşitli etkinlikler yapılacak
Bulgaristan ve Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Mehmet Püsküllü yaptığı konuşmada hemşerilerini bir araya toplayarak çeşitli etkinlikler yapacaklarını dile getirerek, “Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Amacımız Mustafa başkanımın da söylediği gibi birlik ve beraberlik. Bu kapsamda üyelerimize, hemşerilerimize, soydaşlarımıza ulaşmayı düşünüyoruz. Çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bunları daha detaylı konuşacağız. İnşallah hayırlısı olur. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dernek başkanları platform olarak yapacakları çalışmalar ve etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Hatalı Dış Politika Denklemi

Hatalı Dış Politika Denklemi

Tasarım | Enba