Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, GENEL, MANŞET 13 Mart 2018

Vural: Arnavutköy’de belediye başkanı eksikliği var

İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Vural ilçe binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vural basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Arnavutköy ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Vural, “Arnavutköy’de eksiklikler saymakla bitmez. Arnavutköy’de ilgi eksikliği, hatta açlığı var. Bir vatandaş elektrik yok dediğinde, bizim ilgi alanımız değil BEDAŞ’ın alanı diyemez. Gerekirse vatandaşın işini görmek için ilgili birime gerekli baskıyı da yapabilmeli. Senin işin su değil, elektrik değil, doğalgaz değil de nedir. Senin işin kurdele kesmek mi? Kurdeleyi makası kullanan herkes kesebilir. Vatandaşın iyi gününde yanında olduğun gibi zor durumunda da yanında olman gerekir. İYİ Parti olarak Arnavutköy’ü aldığımızda biz “Halk Günü” diye bir şey düzenlemeyeceğiz. Hafta içi her gün vatandaş saat 08’den 10’a kadar randevusuz olarak gelip başkanı karşısında görecek. Eğer başkan herhangi bir program dolayısıyla yoksa, en yetkili başkan yardımcısı orada halkı dinleyecek. Ayrıca İyi Parti döneminde başkanlık odasında kapı olmayacak. Milletin makamıysa millet kapısız girebilecek. İlgi eksikliği diyoruz ama aslında Arnavutköy’de belediye başkanı eksikliği var. Sadece resmi törenlerde ve kurdele kesimi sırasında görüyoruz başkanı. Onun haricinde Arnavutköy’de başkan göremiyoruz. Arnavutköy Belediyesi önümüzdeki 17 Mart Ak Parti ilçe kongresine harcadığı enerjiyi Arnavutköy’e harcasa biz İYİ Parti olarak burada aday dahi olmazdık. Dediğim gibi Arnavutköy’de belediye başkanı eksikliğini giderirsek diğer sorunların tamamı da çözüme doğru gider” dedi.
 
“Ak Parti’de silinen delegelere haksızlık yapılmıştır”
Mustafa Vural, sosyal medya hesabından paylaştığı Ak Parti Arnavutköy İlçe kongresi öncesi değiştirilen delegeler ile ilgili ise, “Yolsuzluk, usulsüzlük, kanunsuzluk, baskıcı rejim yukarıdan aşağıya akan çamur gibidir. Ak Parti ilçe kongresi için delege listelerinde yapılan usulsüzlük ülke bazında dönen usulsüzlüğün Arnavutköy’deki tezahürüdür. Bu usulsüzlüğü başka bir siyasi parti yapsa belki bu kadar dillendirmezdik, kendi iç meselesi deyip kenara çekilebilirdik. Ancak bu parti 15 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. Biz burada o delegelere yapılan haksızlığın ülke bazında yapılan haksızlıkların en iyi şekilde anlaşılabilmesi adına dile getirdik. Ama ne yazık ki özellikle son 5 yılda yayılan bir hastalık var. Hiçbir şeye ses çıkarmama hastalığı burada da kendini gösterdi. Ben orada listeden silinen delegelerin hakkını savundum ama o 75 kişiden bir tanesinin sesi çıkmadı. Bizim partimizde böyle bir şey olsa beni tefe koyarlar ve koymalarında da haklı olurlar. Bu insan onuruna hakarettir. Biz bu sorunu Ak Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimize anlatmaya kararlıyız” diye konuştu.
 
“İlçe başkanı atandıktan sonra engellemelerle karşılaştım”
Vural, ilçe başkanı atandıktan sonra ticari olarak engellemelerle karşılaştığını belirterek, “Ticari bir kaygım olsa herhalde iktidar çevresiyle yakın ilişkiler kurardım. Ben bu dava için yola çıktıktan sonra benim inşaat ortaklığımı da bitirdiler, fırında müşterilerimle oynadılar. Ekmek üreten bir işyerim var biliyorsunuz. Ben ilçe başkanı atandıktan sonra SGK’dan, vergi dairesinden, gıda tarımdan gelip cezalar yazdılar. Ben 7 bin ekmek üretiyordum, şu an da 3 bin 500’e düşürdüm. Benim burada en büyük marketlere verdiğim ekmeği engellediler. Ama yılmadım yıldıramadılar. Ben halkıma hizmet etmek istiyorum. Şu an ilçe başkanı olarak hizmet ediyorum yarın neden belediye başkan adayı olarak hizmet etmek istemeyeyim. Ancak başka bir arkadaş benden daha faydalı olacaksa neden onun önüne keseyim, neden yapmasın. Yönetimden başka bir arkadaş neden başkan adayı olmasın” dedi.
 
“Bu gidişata dur demeliyiz”
Siyasi partilerin her daim seçime hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Mustafa Vural, “Biz teşkilatımıza vatandaşlarımızın gelmesini beklemeden ev ev ziyaretlerimiz oluyor. Biz şu anda yetkili olmadığımız için, dert dinleyeceğiz öncelikle. Biz ülkenin gidişatında bir problem gördüğümüz için bu yola koyulduk. Yoksa ilçede başkan, başkan yardımcısı veya sıfatı ne olursa olsun bir önemi yok. Biz Çanakkale Savaşı’nda cepheye gidenlerin dönmeye niyeti olmadığı gibi, biz de bu yoldan dönmemek üzere yola çıktık. Biz hem Arnavutköy’ün hem de ülkenin yönetimine talibiz. Bir kere bu gidişata dur demeliyiz. Bize şu anda alın Arnavutköy’ün yönetimi sizin olsun ama ülke bu haliyle devam edecek deseler ben bunu şahsım adına kabul etmem. Bu ülke şu anda Kurtuluş Savaşı’ndan daha kötü durumda. Bu iktidar bizi 16 yılda bir Kurtuluş Savaşı yapacak noktaya getirdi. Şu anda millet olma bilincimizi kaybetmiş durumdayız. O dönemde yokluk içindeydik, maddi olarak çok şeyimizi kaybetmiştik ama birliğimiz sapasağlamdı” ifadelerini kullandı.
 
“Ev ziyaretlerimiz devam ediyor”
Mustafa Vural Arnavutköy’de kısa sürede teşkilatlandıklarını belirterek, “Yeni kurulan bir partiyiz. Aradan geçen 4 aylık sürede ilçe binamızı kurduk ve kongremizi gerçekleştirdik. Bu süre de Arnavutköy’ün yaklaşık yüzde 90’ında mahalle temsilcilerimizi atamış bulunmaktayız. Şu ana kadar 4 ay içinde bine yakın üye kaydı yaptık. Ak Parti ilk kurulduğunda birbirine düşmüş bir koalisyon vardı ancak ülkede demokrasi vardı. Bu demokrasi sayesinde kolay teşkilatlandılar. Ev ziyaretlerimiz devam ediyor. Ancak bu korku hakimiyetini çok fazla hissediyoruz. Ev ziyaretlerinde insanların bazen bizden daha dertli olduğunu görüyoruz ancak o ziyaretten bir kare fotoğraf paylaşmamızdan endişe duyanları da görüyoruz. Çünkü insanlarda bir korku oluşturulmuş. Ülke bazında partimize uygulanan sansürün Arnavutköy medyasının uygulamadığını gördük. Bu sebeple sizlerin değeri bizim nazarımızda daha fazladır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba