Ana Sayfa ARNAVUTKÖY, MANŞET 10 Mart 2018

Yeşilay Arnavutköy Şubesi Kuruldu

Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şubesi yerel basınla bir araya geldi. Hanedan Türk Mutfağı’nda gerçekleşen toplantı da Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şubesi’nin hedefleri hakkında bilgi verildi.

Programda bir konuşma yapan Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şube Başkanı Doğan Altınkaynak, “Yeşilay, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Padişahın izniyle “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Yeşilay alkol, sigara, uyuşturucu, kumar, teknoloji gibi zararlı bağımlılıklara karşı mücadele etmektedir” diye konuştu

“Bir kere ile bir şey olmaz deniliyor ama aslında çok şey oluyor”
Altınkaynak, “Sigara, uyuşturucu, alkol gibi maddelerin kullanım yaşı maalesef çok düştü. Özellikle öğrenci kardeşlerimizin bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Bir kere ile bir şey olmaz deniliyor ama aslında çok şey oluyor. Doğru arkadaş seçimi de bu yönden çok önemli. Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Son yıllarda maalesef teknoloji bağımlılığı da oldukça arttı. Özellikle sosyal medya ve oyunlarda gençlerimizin zamanını oldukça çalıyor. Bu mecraları doğru kullanmalı. Zamanımızı çalmasına ve sevdiklerimizden ayırmasına izin verilmemeli. Bu tür bağımlılıklar aile bağlarına kadar çok büyük etki yapmaktadır. Yeşilay Cemiyeti Arnavutköy Şubesi olarak mücadele edeceğiz ve vatandaşlarımızı çeşitli faaliyetlerle bilgilendireceğiz. Bu konuda yerel basınla koordineli bir şekilde çalışacağız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba