Ana Sayfa MANŞET, SULTANGAZİ 31 Ocak 2012

İstanbul’un yükselen değeri Sultangazi

İstanbul’un yeni kurulan ilçelerinden biri olan Sultangazi, yerel seçimlerin üzerinden geçen üç senede büyük bir değişime sahne oldu

İlçenin birçok sorununu çözdüklerini belirten Belediye Başkanı Altunay, çok sayıda projenin yapım aşamasında olduğunu söyledi. Sultangazi, 2009 yerel seçimleri öncesi ilçe olan 8 belediyeden birisi. Gaziosmanpaşa’dan ayrılarak ilçe olan Sultangazi, İstanbul’un parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor. Yeni ilçe olmasına rağmen birçok proje ve yatırımla gün geçtikçe gelişen; bir anlamda yeni yüzüne kavuşan Sultangazi’nin 3 yıllık mazisini Belediye Başkanı Cahit Altunay ile konuştuk.

Altunay: Hizmet yarışında hızla koşmaya devam edeceğiz

Merkezi yönetim, Büyükşehir Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi tarafından planlanan projelerin hayata geçmesiyle gelişimini çok daha ileriye taşıyacağı ve yeni çehre kazanacağı açık olan Sultangazi’nin İstanbul’un yeni çekim merkezlerinden birisi olacağını söyleyen Altunay, “Üç yılda geldiğimiz nokta bizim için çok önemli bir referans. 3 yıl öncesine kadar bir çok alanda eksikleri, sıkıntıları olan ilçemiz bugün bu sorunların birçoğunun üstesinden geldi. Bundan sonra da hizmet yarışında hızla koşmaya ve İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olmaya kararlıyız” diye konuştu.

İlk olmanın sıkıntısını kısa sürede attık

İlçenin geçmişi, mevcut yapısı ve geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’nin gün geçtikçe geliştiğini belirterek, “Sultangazimize kazandıracağımız projelerle Sultangazi İstanbul’un parlayan yıldızı haline gelecektir. Gaziosmanpaşa’dan ayrıldığımızda haliyle birçok sıkıntı yaşadık. Ancak biz bu sıkıntıları en kısa zamanda atlatarak Sultangazi için ne yapabiliriz, Sultangazi’yi nasıl İstanbul’un göz bebeği yaparız diye çalışmalara başladık. Sultangazi’de özellikle yeşil alanların ve parkların olmasına önem verdik. Çocuklarımızın rahatlıkla gidip oynayabileceği çocuk parkları ve ailelerin rahatça vakit geçirebileceği parkları ilçemizdeki halkın hizmetine sunduk. Bununla birlikte Sultangazi Kent Ormanı’nı da hizmete sunarak tüm İstanbulluların piknik alanı olarak kullanımına açtık” dedi. Altunay, 2012’de kültür, altyapı, üstyapı gibi alanlarda hizmetlerin devam edeceğini belirterek, “Halkımızın desteği ile Sultangazi ilçemizi en yüksek noktalara taşıyacağız” diye konuştu.

Sultangazi Kent Ormanı tüm İstanbulluları ağırlıyor
Sultangazİ Kent Ormanı, Zübeyde Hanım Mahallesi’nin kuzeyinde, Alibey Baraj Gölü’ne hakim, zengin bitki örtüsüne sahip 780 dönümlük alanda kurulu bulunuyor. İstanbulluların piknik yaparak dinlenmeleri için bütün ayrıntıların düşünüldüğü Kent Ormanı’nda otopark ve çocuk oyun alanlarıyla birlikte yürüme bandı, ziyaretçilere yeşil ile mavinin buluştuğu büyülü ortamda oksijen depolama fırsatı veriyor. Kent Ormanı bütün İstanbulluların piknik yaparak dinlenebilecekleri nadide yerlerden bir tanesi. Amfi tiyatro alanı, piknik masaları, çeşmeler, çocuk oyun grupları, balık tutma yerleri, bisiklet parkuru, seyir kulesi ile profesyonel destek alınarak oluşturulan Sultangazi Binicik Tesisleri’nde 14 adet Box (at barınağı) yapıldı ve atlar içine yerleştirildi. Vatandaşlar için binicilik eğitimi de verilecek olan 1250 m2’lik Açık Manej alanı (At Binme Yeri) oluşturuldu. Böylece piknikçiler burayı ziyaretlerinde ata binme keyfini de yaşayabiliyorlar. Devlet Demir Yolları’ndan temin edilen traverslerle imalatı yapılan yaklaşık 750 kişilik çim amfi ve Muğla’dan getirtilen kayrak taşları ile sahne ve zemin döşemeleri oluşturuldu. Çocukların doğa ile baş başa olduğu yeşili tanıyıp sevebileceği, enerjilerini atabileceği oyun alanları oluşturuldu. Oyun alanlarında yurt dışından özel olarak getirtilen tırmanma aletleri, dönen denge çubuğu, hareketli kayak, sörf tahtası gibi oyun elemanları kullanıldı. Ahşap malzeme kullanılarak bay ve bayan mescidi yapıldı. Ahşap malzeme kullanılarak imal edilen 10 adet mahalli ürünler satış büfesi Kent Ormanı merkezinde konumlandırıldı. Yol boyunca akşamları da doğayla içi içe olunabilmesi için ana arter boyunca aydınlatma yapıldı. Ayrıca 800 dönümlük ikinci kısım Kent Ormanı da Mayıs ayında İstanbulluların hizmetine açılacak.

İlçe ‘Kültür ve Hizmet Merkezleri’ ile donatılacak
Sultangazi’nin “Kültür ve Hizmet Merkezi” olma hedefine yönelik ilk adımların atılmasına öncülük yapan Sultangazi Belediyesi, daha geniş kitlelerin modern şartlarda ürün sergilemesine imkanı verecek çok amaçlı bir fuar merkezi olan 50. yıl Kültür Merkezini ilçeye kazandırdı. Kültür ve Hizmet Merkezi toplamda 4.910 m2 inşaat alanına sahiptir. Bodrum, zemin ve 6 normal kattan oluşacaktır. Binanın bodrum katında otopark, zemin katında giriş ve sergi salonu, diğer katlarda ise kütüphane, spor salonu, ofisler, konferans salonu, fuaye ve kafeteryalar yer almaktadır.

Çalışmalarımızı taçlandırdı
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay kültür ve hizmet merkeziyle ilgili Sultangazi Belediyesi olarak kültür, sanat ve spora önem verdiklerine vurgu yaptı. Birçok kültürel projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altunay, “50. Yıl Mahallesi’nde yükselen kültür merkezi bu çalışmaları taçlandırdı. Bu merkez Sultangazi’nin kültür, sanat ve spor hayatına zenginlik katacaktır” dedi. Sultangazi Belediyesi’nin diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Altunay, 50. Yıl Kültür Merkezi’nin hizmete açıldığını hatırlatarak Esentepe Mahallesi Kültür Merkezi’nin ve Gazi Mahallesi’nde Huzur Evi’nin yakın bir zamanda yapımına başlanacağını söyledi. Altunay ayrıca Belediye hizmet binası, nikah salonu ve zemin altı otoparkı projesi, 650 yataklı Devlet Hastanesi, 50.Yıl, İsmetpaşa ve Sultançiftliği pazar alanı ve hizmet tesislerinin de projeleri dahilinde olduğunu belirtti.

Uygulamalı Trafik Eğitim Parkı
Çocukların eğitim ve gelişimine yönelik projelere de önem veren Sultangazi Belediyesi inşa ettiği Uygulamalı Trafik Eğitim Parkı’nda, ilçe de bulunan bütün okulların katılımını sağlayarak, Sultangazili çocuklara uygulamalı olarak trafik eğitimi verilmesini sağladı. Öğrenciler, önce polisler tarafından trafik kuralları konusunda bilinçlendiriliyor. Daha sonra akülü arabalar ve bisikletlerle uygulamalı derslere katılıyorlar. Öğrenciler, aldıkları eğitimlerle, araç kullanan aile büyüklerinin de yaptıkları yanlışları daha şimdiden kontrol etme ve gerektiğinde uyarabilecek bilgilerle donatılıyorlar. Çocuklar bu parkta motorlu araçları kullanarak trafikte ne tür durumlarla karşılaşacaklarını ve trafikte nasıl davranacaklarını birebir uygulamalı olarak yaşıyorlar. Bu sayede trafik kurallarını da yaşayarak öğreniyor.Uygulamalı Trafik Eğitim Parkı ile ilgili bilgi veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay “Trafik kazaları trajik sonuçlar doğuruyor. Bu Uygulamalı Trafik Eğitim Parkı ile önemli bir ihtiyacı giderdiğimize inanıyorum. Bu park çocuklarımızın trafik eğitimi almaları için ilk uygulama alanı oluyor. Böylece çocuklarımız burada trafikle ilgili ders alarak bu bilince kavuşacaklar. Burada zemin geçitten üst geçide, yaya geçitlerine, kaldırım uygulamalarına kadar her türlü ayrıntı düşünüldü” dedi.

2012 Sultangazi’de açılışların yılı olacak
Sultangazİ’de yapımı devam eden onlarca hizmet binası 2012’de vatandaşların hizmetine açılacak. Belediye hizmet binasından huzurevine, devlet hastanesinden pazar alanlarına kadar birçok projenin 2012’de halkla buluşacağını söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Halkımız kendisini şimdiden hazırlasın 2012’nin bahar aylarından itibaren açılışlar peş peşe gelecek” dedi.

50. YIL PAZAR ALANI VE HİZMET TESİSLERİ
50.Yıl Mahallesi’nde yapılacak olan Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri Projesi, 3903 m2 yüzölçümlü 2117 ada 23 parselde yapılacak. Pazar alanı haftanın belirli günlerinde daimi pazar yeri olarak kullanılırken, diğer günlerde ise, sağlık ocağı, etüt merkezi, kafeterya ve otopark alanı olarak hizmet verecek. 50.yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri’nin mimari, statik ve tesisat uygulama projelerinin hazırlanması işi devam etmektedir. 50.yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisi projesi, 10888 m2 inşaat alanına ve 2795 m2 peyzaj alanına sahip olacaktır. Bünyesinde otopark, 2 katlı pazar yeri, restoran, sağlık ocağı, etüt merkezi bulunmaktadır. Proje aşamasındaki yapı, afet zamanlarında toplama yeri olarak, pazar alanları ise Kurban Bayramlarında kesim yeri olarak da kullanılabilecektir.
İSMETPAŞA PAZAR ALANI VE HİZMET TESİSLERİ
İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan pazar alanı ve hizmet tesisleri yaklaşık 4300 m2 yüzölçümlü, 4583 ada 1 ve 2 parselde olacak. Haftanın belirli günleri Pazar yeri olarak kullanılacak fakat diğer bölgeye hizmet edecek otopark, sağlık ocağı, etüt merkezi, kafeterya ve park gibi değişik alanlarda kullanılacak. İsmetpaşa Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri’nin mimari, statik ve tesisat uygulama projelerinin hazırlanması işi tamamlanmıştır. Proje 11260 m2 inşaat alanına ve 2028 m2 peyzaj alanına sahiptir. Proje kapsamındaki yapı afet zamanlarında toplanma yeri olarak kullanılırken, pazar alanları ise Kurban Bayramlarında kurban kesim alanı olarak kullanılacaktır. Dileyen vatandaşlar kurbanlarını burada kesebileceklerdir.


SULTANÇİFTLİĞİ PAZAR ALANI VE HİZMET TESİSLERİ

Sultançiftliği Mahallesi’nde, Sultangazi Belediyesi’nin satın aldığı 142 parselde plan ve ifraz çalışmaları yapıldıktan sonra oluşan, 4670 m2 yüzölçümlü 202 parselde Sultançiftliği Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri’nin inşasına başlandı. 50. Yıl Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi Pazar alanı ve hizmet tesisleri gibi Pazar alanı da haftanın belirli günlerinde daimi pazar yeri diğer günlerde bölgeye hizmet edecek otopark, sağlık ocağı, etüt merkezi, kafeterya ve park gibi alanlarda kullanılacak. Sultançiftliği Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri’nin mimari, statik ve tesisat uygulama projeleri hazırlanmıştır. Projenin, 10378 m2 inşaat alanı, 3612 m2 peyzaj alanı mevcuttur. Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri afetler de ve birçok alanda vatandaşlara hizmet edecektir.



Sultangazi’ye 650 yataklı devlet hastanesi yapılacak

Sağlık Bakanlığı ve Sultangazi Belediyesi’nin işbirliği ile Sultangazi’ye 650 yataklı modern bir Devlet Hastanesi kazandırılacak. Sultangazi’ye, 200’ü kadın doğum olmak üzere 650 yataklı bir devlet hastanesi yapımı için çalışmaların bittiği hastane, bölgenin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak. 46.000 metrekarelik bir alana yapılacak olan hastane için proje ihale edildi. Sultangazi’deki sağlık yatırımları bununlada sınırlı değil. 50.Yıl Mahallesi’ne yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi projesi tamamlandığında Sultangazili ve çevre ilçelerde bulunan hastalar için büyük bir avantaj teşkil edecek ve bu hastane ileri teknoloji ile donatılacak.

Masal Parkı büyülüyor
SULTANGAZİ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Masal Parkı ile çocuklar hayallerindeki masal kahramanlarıyla buluşuyor. Kültür Bakanlığı tarafından sanat eserleri kapsamına alınan “Sultangazi Masal Parkı” içinde Keloğlan, Nasrettin Hoca, Şirinler, Pinokyo, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi masal ve çizgi film kahramanlarının heykelleri yer alıyor. Parkta ayrıca Anadolu’da yaşam kültürünün tasvirleri de bulunuyor. Masal Parkı’nda ayrıca Anadolu’da yaşam kültürünün tasvirleri de bulunuyor. Masal Parkı’nın hayata geçirilmesindeki temel amaç ise çocukların hayal dünyalarını ve yeteneklerini geliştirici oyun ortamları oluşturmak. Sultangazi Masal Parkı, iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Rölyef ve masal kahramanlarının heykellerinden oluşan canlandırmalar yer alıyor. İkinci bölümde ise gölet, çocuk oyun ve sosyal donatı alanları ile kafeteryalar bulunuyor. Sultangazi Masal Parkı’nda engellilerde unutulmadı. Parkın yürüyüş güzergahları ve WC’ler engellilerinde yararlanması için özel olarak dizayn edildi. Parkta ayrıca oluşturulan gölet alanlarında kanolarla seyir imkanı da bulunuyor.
BELEDİYE HİZMET BİNASI, NİKAH SALONU VE YERALTI OTOPARKI
Sultangazi’yi modern ve örnek bir ilçe haline getirmek için var gücüyle çalışan Sultangaazi Belediyesi, ilçenin geleceğine yön verecek olan birimleri içerisinde barındıracak ve ilçenin çehresini değiştirecek olan Belediye Hizmet Binasını, nikah salonu ve yeraltı otoparkını yapmaya başladı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapılacak olan hizmet binası 33.229 m2 yüzölçümlü 6756 ada 1 parselde kurulacaktır. Belediye hizmet binasının içinde barındıracağı nikah salonu ve zemin altı otopark mimari, statik ve tesisat uygulama projelerinin hazırlanması tamamlanmıştır. Belediye hizmet binası projesinde; başkanlık binası 5.882 m2, belediye hizmet binası 11.550 m2, nikah salonu binası 8.016 m2, zemin altı otoparklar 50.414 m2 olup, toplam inşaat alanı 75.864 m2 olarak tasarlanmıştır. Zemin altı otoparkı toplam da 1178 araçlıktır.
75. Yıl Mahallesi’ne Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi
SULTANGAZİ Belediyesi yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşları da unutmayarak onlar için bir huzur evi projesi hayata geçiriyor. Yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlar için her türlü ince ayrıntının düşünüldüğü proje 75.Yıl Mahallesi’nde yapılacaktır. 4395 m2 yüzölçümlü Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin mimari avan projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Müdürlüğü tarafından tamamlanmıştır. Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’nin mimari avan projesinde 660 m2 otopark, 160 kişi kapasiteli 171 m2 çok amaçlı salon, yaşlı hizmet merkezi, 6 odaya sahip ilk adım ünitesi, aktivite odaları, atölyeler, spor salonu, yemekhane ve 50 adet tek kişilik, 18 adet çift kişilik odaya sahiptir.

Haber: Arif Sapmaz

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Uyarı! Suç teşkil eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tasarım | Enba